Houtvezel

Op zoek naar een natuurlijk isolatiemateriaal om de woning mee te isoleren? Dan is houtvezel isolatie een mooie oplossing. Houtvezel is een materiaal dat inmiddels op grote schaal als isolatie wordt gebruikt. Het beschikt niet alleen over prima thermische en akoestische eigenschappen, maar heeft ook een goede ventilerende en luchtzuiverende werking. Bovendien is het materiaal 100% natuur- en milieuvriendelijk en draagt het bij aan een gezond leefklimaat.

Houtvezel isolatie

Houtvezel wordt steeds populairder als isolatiemateriaal in de bouw. Ook steeds meer mensen die zelf hun huis willen isoleren, kiezen voor dit natuurlijke materiaal. Het houtvezel assortiment is dan ook ruim gevuld met keuze uit plaatmaterialen en isolatieplaten. Houtvezel isolatie wordt veelzijdig gebruikt als binnen- en buitenisolatie van daken, gevels, wanden en vloeren. De woning krijgt hierdoor niet alleen een betere warmte isolatie, maar houtvezel werkt daarnaast ook heel goed geluidsisolerend. Dat betekent dat overlast van geluid van buiten alsook van binnen grotendeels wordt tegengehouden.  
Houtvezel is niet één van de goedkoopste materialen om een woning mee te isoleren. Het is daarentegen wél een hoogwaardig, milieuvriendelijk en circulair product. Het draagt daarmee dus bij aan een schoner milieu, is beter voor de gezondheid, duurzaam en volledig recyclebaar.

Houtvezel

Houtvezel prijzen

Houtvezel is ten opzichte van vergelijkbare materialen zoals steenwol en glaswol een duurder isolatiemateriaal. Dit is omdat houtvezel afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Maar als we de eigenschappen tegen elkaar afwegen, dan heeft houtvezel isolatie veel meer voordelen dan steenwol of glaswol isolatie. Houtvezel platen met een dikte van 5 centimeter vindt u bij ons al vanaf €6,97 per m² inclusief btw. De Steico flex 038 houtvezel plaat van 12 cm dikte is leverbaar vanaf €16,21. Liever goedkoper isoleren? Dan is steenwol of glaswol een goed alternatief.

Houtvezel kopen

Bent u op zoek naar houtvezel isolatie, dan kunt u dat makkelijk en snel kopen in onze webshop. Wij leveren houtvezel isolatie van het merk Steico. Deze kunnen we u tegen scherpe prijzen aanbieden. Steico houtvezel producten zijn de beste in hus soort. Geen enkele andere houtvezel fabrikant levert houtvezel isolatie met een hogere isolatiewaarde. Bovendien is houtvezel van Steico erg stabiel en klemvast, dankzij de dichte vezelstructuur. Eenmaal op hun plaats zijn de platen ook vormvast. De dichte vezelstructuur van Steico houtvezel zorgt er daarnaast ook voor dat er tijdens het verwerken weinig stof vrijkomt.