Betonvloer isolatie

Een koude betonvloer is allesbehalve prettig. Niet alleen voor uw voeten, maar ook voor uw portemonnee. U moet flink meer stoken om het lekker aangenaam in huis te krijgen. Een betonnen vloer isoleren is dan ook erg aantrekkelijk.

Isoleren met PIR

Uw betonvloer kan via de kruipruimte met PIR geïsoleerd worden. De PIR platen worden aan de onderzijde van uw vloer, dus tegen het plafond van de kruipruimte bevestigd. Onze PIR platen met 2-zijdige aluminium toplaag leveren erg hoge isolatiewaardes. Daarnaast zijn PIR platen slank en is er dus weinig ruimte nodig om ze kwijt te kunnen. Dankzij het lichte gewicht van het materiaal is het niet zwaar om de platen toe te passen. PIR houdt vocht tegen en heeft schimmelwerende eigenschappen.

Isoleren met EPS

Een vloer van beton kan ook met EPS platen worden geïsoleerd. Dit materiaal is een goedkopere optie. De isolatiewaarde is minder hoog dan bij PIR het geval is, maar met EPS isolatie behaalt u ook zeer goede resultaten. De EPS platen zijn wat dikker dan hun neefjes van PIR, dus de isolatielaag zal dikker zijn. Die ruimte moet aanwezig zijn in de kruipruimte. EPS is ook brandwerend en vocht- en schimmelwerend. Het weegt weinig en is daarmee makkelijk verwerkbaar. EPS heeft het grote voordeel dat het erg drukvast is. Wij bieden u EPS platen in verschillende diktes en sterktes

 

Heeft u nog vragen over het isoleren van uw betonvloer? Neem gerust contact met ons op.