Veelgestelde vragen

Dampopen folie

Op deze pagina leest u onze antwoorden op veelgestelde vragen over dampopen folie. Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

1. Rol de folie uit en maak deze op maat in de juiste afmeting.
2. Zorg dat de tekst van de folie aan de buitenzijde altijd zichtbaar is.
3. Maak de folie vast op de constructie met lijm of nietjes.
4. Plaatst een folie altijd met een overlap van minimaal 15 cm.
5. Plak de naden af met een bijbehorende tape.
6. Tenslotte kunt u uw constructie afwerken.

Lees meer
on 9 feb 2023

Dampopen folie wordt hoofdzakelijk toegepast in daken en gevels. Een dampopen folie plaatst u altijd aan de koude kant van de constructie. Bij een hellend dak wordt een dampopen folie onder de dakpannen direct op het dakbeschot geplaatst. In een gevel plaatst u de dampopen folie op het isolatiemateriaal en laat u een luchtspouw van minimaal 2 cm tussen de buitenmuur en de folie. In ons assortiment vindt u een ruime keus aan dampopen folies. Welke u nodig bent of welke u juist niet geschikt is, hangt af van het type constructie. Een geperforeerde folie, zoals de Miofol 125G is dampopen en waterkerend, maar niet waterdicht. Deze folie mag u wel in een gevel gebruiken, maar niet voor het dak. Een spinvlies folie, zoals de MiotexPolytex of de Tyvek folie zijn volledig waterdicht en zijn geschikt voor zowel het dak als voor de gevel. Een dampopen folie wordt gekwalificeerd op de mate van waterdichtheid. Dit wordt aangegeven met W1 of W2. Een dampopen folie die u alleen voor een gevel mag gebruiken wordt aangegeven met W2. Een folie die voor het dak en de gevel geschikt is valt onder W1. Let dus altijd op bij de aanschaf van een dampopen folie voor welke toepassing deze geschikt is.

Lees meer
on 9 feb 2023

Het aanbrengen van een dampopen folie is niet heel moeilijk. Het belangrijkste is dat de folie aan de juiste zijde van de constructie geplaatst wordt. Daarnaast is het van belang om de juiste kant boven te plaatsen. Lees daarom altijd goed welke kant van de folie onder of boven komt. U kunt dampopen folie horizontaal of verticaal aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat alles ook echt dicht is, zorgt u voor overlapping van verschillende banen dampopen folie. U kunt de dampopen folie vastnieten. Met tape kunt u alle overlappende banen folie aan elkaar tapen en ook eventuele kieren zijn op deze manier af te plakken.

Lees meer
on 9 feb 2023

U gebruikt een dampopen folie om vocht in uw constructie en isolatie te voorkomen. Het is dus van cruciaal belang om het vocht af te kunnen voeren. Door een dampopen folie te plaatsten kan vocht van binnenuit door de de folie heen trekken naar buiten. Op deze manier blijft het vochtgehalte, als isolatie, maar vooral de levensduur van de constructie gewaarborgd als in goede staat. Raadzaam is wanneer u een dampopen folie gaat toepassen, u dit in combinatie met een dampremmende folie gaat aanbrengen. Dit voor de garantie van een functionele en duurzame constructie.

Lees meer
on 9 feb 2023

Een dampopen folie is een folie die vocht en condens de gelegenheid biedt om door de folie heen te gaan. Door deze werking beschermd u zowel de constructie als het isolatiemateriaal tegen condensatie. Een dampopen folie wordt altijd geplaatst aan de buitenzijde (koude kant) van de constructie. In de meeste gevallen achter de gevelbekleding of onder de dakpannen. Naast het feit dat een dampopen folie vochtdoorlatend is, is het daarnaast ook waterkerend of waterdicht. Vocht wat van buitenaf naar binnen de constructie wil doordringen wordt tegengehouden. Een dampopen folie houdt dus vocht van buitenaf tegen en laat vocht wat zich in de constructie bevindt naar buiten. De constructie en het isolatiemateriaal blijft op deze manier in optimale staat en voorkomt rot en schimmelvorming.

Lees meer
on 9 feb 2023