Veelgestelde vragen
Dankzij het vochtregulerende vermogen is bij ecologische isolatie in veel gevallen geen dampremmende folie nodig. Maar let er dan wel op dat de buitenschil, dus de koude kant, vocht door kan laten naar buiten. De buitenschil dient dus dampopen te zijn. Het is daarom ook van belang dat de dampremming aan de warme kant, dus aan de binnenkant, groter moet zijn dan aan de koude kant. Opgeslagen vocht kan hierdoor naar buiten worden afgevoerd om daarna te verdampen.
Lees meerEcologische isolatie, zoals katoen of houtvezel isolatie kunt u zeer goed gebruiken als geluidsisolatie. Door de vorm en structuur van de vezels is ecologische isolatie heel goed in staat om lucht- en contactgeluid te dempen en vervolgens te absorberen. Dit grote voordeel ontstaat door de hoge dichtheid van 45kg/m³.
Lees meerDe Rd-waarde van ecologische isolatie ligt wat lager dan steenwol en glaswol. Toch bezit ecologische isolatie een aantal kenmerken die deze vergelijkbare materialen niet hebben. Dat maakt ecologische isolatie ten opzichte van andere soorten isolatie onderscheidend. De RD-waarde van ecologische isolatie verschilt per product. Houtvezel isolatie scoort ten opzichte van katoen isolatie iets beter.
Lees meerEcologische isolatiematerialen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, met elk een eigen natuurlijk karakter. In ons assortiment vindt u houtvezel isolatie en katoen isolatie die wij zowel in platen als rollen aanbieden. Deze kunt u gebruiken voor het isoleren van veel toepassingen zoals daken, muren en vloeren.
Lees meerEcologische isolatie wordt gemaakt van volledig natuurlijke grondstoffen en zijn herbruikbaar. Dit betekent dat het een goede bijdrage levert aan het milieu, maar ook voor u zelf. Het isolatiemateriaal bevat geen schadelijke stoffen en is zeer prettig om mee te werken. Ecologische isolatie presteren thermisch gezien goed, is damp-open en kunnen veel warmte opslaan. Daarnaast hebben deze materialen ook nog uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.
Lees meer