Veelgestelde vragen

Kruipruimte isolatie

Op deze pagina leest u onze antwoorden op veelgestelde vragen over kruipruimte isolatie. Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

 De EPS parels en Drowa isolatiechips zijn vochtwerend en voorkomen zo schimmel en rot. 

Lees meer
on 5 jul 2022

Als de kruipruimte op de bodem wordt geïsoleerd noemen we dat behalve kruipruimte isolatie ook wel bodemisolatie. De bodem van de kruipruimte wordt dan bedekt met isolatiemateriaal zoals EPS parels of isolatiechips. De parels of korrels van EPS zijn vochtwerend en voorkomen zo schimmel en rot.

Lees meer
on 5 jul 2022

Als u het slim aanpakt kunt u voor kruipruimte isolatie ongeveer €11,- per m² van de investering terugkrijgen via de ISDE-subsidie. Dit is een subsidie van de rijksoverheid. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u binnen twaalf maanden twee of meer ruimtes van uw huis laten isoleren.

Lees meer
on 5 jul 2022

De meest rendabele kruipruimte isolatie is door de onderkant van de vloer te isoleren met isolatieplaten. Dus het het plafond van de kruipruimte isoleren. Dit zorgt voor de meeste warmte in huis en levert een veel hogere besparing op de energierekening op dan bodemisolatie.

Lees meer
on 5 jul 2022

Het antwoord op deze vraag is helemaal afhankelijk van de grootte van de kruipruimte, het doel van isoleren en of de vloer van hout of beton gemaakt is. Ook de dikte van het gekozen materiaal is van belang. Hoe dikker, hoe duurder, maar ook: hoe dikker, hoe hoger de isolatiewaarde.

Lees meer
on 5 jul 2022